Shopify-verkkokauppa

Mikä on Shopify?

Shopify on yksi koko maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Kaupankäynti on digitalisoituneempaa kuin koskaan, ja Shopify on verkossa toimivan kaupankäynnin kehityksen kärjessä.

Suosittelemme Shopifytä sinulle, mikäli haluat, että oma verkkokauppasi on:

 • Helppokäyttöinen
 • Moderni ja nyky-teknologioita käyttävä
 • Alustalla, joka kehittyy itse taustalla jatkuvasti
 • Helposti muokattava joko pieneen tai suureen liiketoimintaan

Kun käytät Shopifyta, ei sinun tarvitse huolehtia palvelimien ostamisesta, vuokraamisesta tai muusta teknisestä toteutuksesta. Se kaikki tapahtuu automaattisesti taustalla. Voit keskittyä vain oleelliseen, eli myyntiin ja kaupantekoon

Miten se toimii?

Kun aloitat Shopifyn käytön ja luot tilin, voit luoda ensimmäisen verkkokauppasi. Kuitenkin kaupan julkaiseminen vaatii tilauksen (Shopifyn maksusuunnitelmista lisää alhaalla). Voit kokeilla Shopifyn ominaisuuksia ilmaiseksi yksityisessä verkkokaupassasi. Ei ole kuitenkaan kannattavaa heti hankkia Shopify maksusuunnitelmaa ja julkaista omaa kokeiluverkkokauppaa, muuten joudut maksamaan turhaan! Ennenkuin julkaiset ja aloitat maksamaan yhtään mistään, on verkkokauppaa rakennettava kokonaisuudessaan loppuun.

Verkkokaupan rakentamiseen kuuluu mm.

 • Graafinen suunnittelu
 • Käyttäjäystävällisyyden suunnittelu
 • Responsiivisuuden suunnittelu (verkkokauppa toimii kaiken kokoisilla laitteilla)
 • Tuoteryhmien luominen
 • Tuotetietojen määrittely
 • Tuotesivujen suunnittelu
 • Ota yhteyttä -lomake
 • Mahdolliset muut lomakkeet
 • Uutiskirjeen tilaus
 • Maksutapa-asetuksien määrittely
 • Verotusasetuksien määrittely
 • Ja paljon muuta

Yllä mainituista aiheista varmasti huomaat, että verkkokaupan rakentamisessa on tekemistä. Shopify verkkokaupan rakentamisen itseoppimiseen voi helposti hujahtaa jopa 100 tuntia, mutta sekään ei takaa, että rakentaminen onnistuisi ilman ongelmia. Tämän takia suosittelemme, että jätät suunnittelun ja rakentamisen meille. Me suunnittelemme ja rakennamme sinun ohjeiden mukaisesti verkkokaupan, jolloin sinulle toimitetaan lopuksi valmis verkkokauppa. Jäljelle jää vain valmiin verkkokaupan hallinointi, jonka itseopiskelussa kestää vain muutama tunti, mutta me myös autamme sinua siinä!

Shopify-teemat

Shopify sisältää erilaisia teemoja, jotka ovat ammattisuunnittelijoiden tekemiä ulkoasupaketteja. Shopify tarjoaa ilmaisia perusteemoja sekä maksullisia premium-teemoja. Teemat sisältävät valmiita peruspalikoita verkkokaupan rakentamiseen

Huutis Consulting käyttää verkkokaupan rakentamisessa pohjana teemoja, joiden päälle räätälöidään yksilöllisiä ratkaisuja muokkamaalla alla piilevää koodia.

Shopify appsit

Shopify sisältää valmiita appseja eli ohjelmistopaketteja, jotka antavat verkkokaupallesi uusia ominaisuuksia. Niitä ovat esimerkiksi:

Enquire Post Purchase Survey, jonka avulla voit lisätä verkkokauppaasi valmiita kyselylomakkeita ostotapahtuman jälkeen

PeerBoard Forum and Community, jonka avulla voit lisätä valmiita asiakasfoorumeita verkkokauppaasi.

Appsit sisältävät usein kuukausimaksuja. Mutta miksi haluaisit sitten maksaa lisää ominaisuuksista, jotka voidaan myös mahdollisesti koodata? Se vie aikaa, ja aika on rahaa. Esimerkiksi asiakasfoorumin koodaminen alusta loppuun vie helposti 100+ tuntia työtä, ja sen lisäksi olisi silti maksettava palvelimen vuokrauksesta ja sen ylläpidosta. On siis paljon järkevämpää maksaa 25€ kuukaudessa foorumiappsista, joka on halvempaa, ja jonka saat heti käyttöösi ilman murheita sen ylläpitämisestä. Ainoa asia mitä appsi vaatii maksun jälkeen, on sen asentaminen ja konfigurointi.

Mikäli voimme koodata teille ominaisuuden järkevässä ajassa ja budjetissa, niin me teemme ensisijaisesti niin, jolloin sinulle ei jää kuukausimaksuja. Kun tilaat meiltä räätälöidyn paketin, me sanomme sinulle tarvitsetko haluamiisi ominaisuuksin appseja. Me hoidamme verkkokauppaasi haluamasi appsit, ja sen jälkeen asennamme ja konfiguroimme ne haluamallasi tavalla.

Miksi käyttäisit juuri Shopifyta?

I. Mobiiliystävällisyys

Jopa yli puolet maailman verkkosivuliikenteestä tulee mobiililaitteilta. Jos haluat saavuttaa maksimaalisen määrän asiakkaita, verkkokauppasi on toimittava myös mobiililaitteilla. Onneksi Shopify tekee tästä helppoa, koska Shopifyn teemat sisältävät valmiiksi mobiiliystävällisiä ratkaisuja. Kun tilaat verkkokaupan meiltä, Huutis Consulting lisäksi varmistaa, että juuri sinunnäköisesi verkkokauppa on samalla responsiivinen ja hyvännäköinen niin pöytäkoneella, kuin myös mobiililaitteilla ja tableteilla.

II. Mobiilisovellus kauppiaalle

Voit verkkokauppiaana tarkastella tilauksia ja verkkokauppasi tilannetta mobiililaitteelta. Sinun ei tarvitse odottaa selkä kyttyrällä pöytäkoneen edessä tulevia tilauksia. Shopify-sovelluksen voit ladata Androidille ja iOS:ille!

III. Rajattomasti tuotteita, verkkoliikennettä ja palvelintilaa

Shopifyssa sinun ei tarvitse maksaa palvelintilasta tai verkkoliikenteestä. Sinulla voi olla vaikka sata tuhatta tuotetta kaupassasi, eikä se maksa sinulle senttiä enempää kuin kymmenen tuotetta! Kun käytät Shopifyta, ei tarvitse huolehtia meneekö palvelimesi tallennustila täyteen uusia tuotteita lisätessä tai kaatuko nettisivusi jouluruuhkan aikana.

Rajaton palvelintila ja verkkoliikenne sisältyy kaikkiin Shopifyn maksusuunnitelmiin. Se tarkoittaa, että halvimmalla maksusuunnitelmalla, noin 26 €/kk, voit käyttää jo rajattomasti dataa.

IV. Some integraatio

Sosiaalinen media on nykypäivänä tärkeä markkinointityökalu yrityksille. Jos haluat saavuttaa suurempaa asiakaskuntaa, on hyvä idea luoda yritykselle sosiaalista mediaa. Shopify sisältää mahdollisuuden integroida sosiaalista mediaa.

Käytännössä se tarkoittaa, että voit kätevästi näyttää yrityksesi Facebook tai Instagram sivuilla verkkokauppasi tuotevalikoimaa.

V. Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi (Search engine optimization) tarkoittaa Googlen hakukoneessa verkkosivun- tai kaupan parempaa sijoittumista hakutuloksissa. Korkeampi sijoitus hakutuloksissa tarkoittaa, että sivusi saa enemmän liikennettä, ja verkkokaupan tapauksessa enemmän potentiaalista kaupankäyntiä.

Shopifyssa voi muokata hakukoneoptimoinnin asetuksia suoraan hallintapaneelista. Huutis Consulting huolehtii perushakukoneoptimoinnista kaikissa Shopify paketeissamme.

VI. Verkkokauppaasi blogi

Shopify ei ole pelkästään verkkokauppa-alusta, vaan voit myös kirjoittaa kauppaasi blogeja! Blogeilla voit napata asiakkaidesi huomion, ja lisätä vierailuaikoja! Kaiken lisäksi voit lisätä blogeihin tuotenäkymiä, josta asiakas voi suoraan lisätä ostoskärryyn tuotteita.

Blogit myös parantavat hakukoneoptimointia, koska pitkä artikkeli luonnostaan voi sisältää enemmän avainhakusanoja,

VII. Tarjous- ja alennuskoodit

Shopifyssa on perusominaisuutena monipuolinen tarjous- ja alennuskoodijärjestelmä, joka mahdollistaa alennuksien ja tarjouksien asettamisen tuotteisiin. Näitä ovat prosenttialennukset, euromääräiset alennukset, osta Y tuotetta saa X alennusta ja ilmainen toimitus.

Alennuksille ja tarjouksille voi myös asettaa erilaisia ehtoja kuten esimerkiksi:

 • Voimassaoloaika (alku- ja päättymispäivämäärä)
 • Jos ostaa X edestä saa alennuksen Y
 • Jos ostaa X edestä saa ilmaisen toimituksen

Järjestelmä mahdollistaa kaikenlaisten kampanjoiden luomisen!

VIII. Maksupalvelujen monipuolisuus

Shopifyn perusominaisuuksiin kuuluu kaksi erilaista maksutapaa

 • Paypal: yksi tunnetuimmista maksutavoista, joka sisältää mm. luotto- ja pankkikorttimaksut, Paypal-tilin saldo ja ostajan luottomaksun
 • Stripe: luotto- ja pankkikorttimaksut, Apple Pay

Sen lisäksi Shopifyssa voit käyttää lukuisia muita maksutapoja, jotka voit nähdä tästä!

Miksi tilata meiltä?

1. Ostajaystävälliset paketit

Tarjoamme erikokoisia paketteja, joista voit valita juuri sen mikä sinulle sopii. Jos haluat peruspaketin ilman mitään lisähärpäkkeitä, ja jolla pääset verkkokauppias urasi alkuun, voit tilata meiltä Patakymppi-paketin Mikäli sinulla on suurempi idea verkkokaupallesi, mikä vaatii räätälöityjä osia, voit tilata Verkkokauppa-jokeri -paketin.

Shopifyn eri ominaisuuksien käyttötarkoituksia ja hyötyjä voi olla alussa vaikea ymmärtää, jonka takia olemme lisänneet paketteihin oman ammattitaidon mukaan tärkeimmät ominaisuudet Shopify-verkkokaupan pyörittämiseen ja mainostukseen. Sinun ei tarvitse pohtia tarvitsetko tuota tai tätä ominaisuutta, vaan tärkeimmät ominaisuudet ovat jo valmiina paketissa.

2. Nuori firma, suuri intohimo

Vaikka olemme nuori yritys, me olemme priima iässä olevia osaajia. Meillä ei ole ison firman vakiintunutta asemaa, mutta juuri sen takia meillä on oma maine pelissä, ja laitamme itsemme likoon jokaisessa projektissa. Voit vakuuttua siitä, että lähestymme projektiasi ammattimaisella ja auttavalla asenteella. Jos missään vaiheessa sinulla tulee kysyttävää, voit huoletta pirauttaa tai laittaa viestiä meille, ja me vastaamme!

3. Edullinen hinnasto

Tiedämme, että asiakkailla on erilaisia vaatimuksia heidän verkkokaupoille. Sen takia kokosimme erikokoisia ja erihintaisia paketteja. Meidän peruspaketti Patakymppi on kiinteällä hinnalla 1950 € (0% alv). Monet firmat, jotka myyvät Shopify verkkokauppoja, aloittavat hinnastonsa 2 500 € tai jopa 3 500 €. Jos haluat verkkokaupan tärkeimmillä ominaisuuksilla, mutta ilman mitään lisäosia, meiltä saat sen edulliseen hintaan!

Tarjoamme myös mahdollisuuden tilata suuremman ja räätälöidyn verkkokaupan paketilla Verkkokauppa-jokeri. Hinta paketille alkaa 2 000 € (0% alv), joka on jo parilla räätälöidyllä ominaisuudella silti halvempi kuin monen muun yrityksen peruspaketti.

Verkkokauppaprojektit voivat olla ennalta arvaamattomia, ja on mahdollista, että haluat ominaisuuksia sen jälkeen, kun olet jo tilannut paketin tai sinulle on valmis verkkokauppa toimitettu. Monesti tämänlaiset lisäominaisuudet laskutetaan hulppeilla tuntihinnoilla (kilpailijoillamme vaihtelee 100-200 €). Siitä ehtii nopeasti kasvamaan melkoinen summa lisää maksettavaa. Meidän hintalappu lisätyölle on vain 60 € (0% alv).

Verkkokaupan kustannukset

Shopifyssa on 3 maksusuunnitelmaa: perus, tavallinen ja kehittynyt. Kuukausimaksun lisäksi on otettava huomioon välityspalkkiot (vaihtelee kuukausitilauksen mukaan) ja mahdolliset muut kulut kuten esimerkiksi lisäapplikaatiot, domain tai ulkopuolisen maksupalvelutarjoajan käyttö.

Shopify kuukausitilauksetPerusTavallinenKehittynyt
Hinta 29 $/kk (noin 26 €/kk).79 $/kk (noin 70 €/kk)299 $/kk (noin 264 €/kk)
Välityspalkkio luotto-
ja pankkikorttimaksuista
2,9% + 30 ¢ 2,6% + 30 ¢ 2,4% + 30 ¢
Lisäprosentti Shopifyn
ulkopuolisista maksutavoista
2%1%0,5%
Tarkemmat erot tilauksien välillä voit käydä katsomassa Shopifyn omilta nettisivuilta.

Shopify appsit

Appseilla on useimmiten kuukausimaksut, jotka maksavat 10-100 €/kk. Hinta riippuu haluamistasi ominaisuuksista ja käytön laajuudesta. Pienet verkkokaupat pärjäävät yleensä peruspaketeilla, jotka ovat halvempia.

Maksutapapalvelun tarjoajat

Maksutapapalvelun tarjoajilla vaihtelee hinnasto, mutta esimerkiksi suositulla ja kotimaisella Paytraililla kuukausimaksu on 14,90 €/kk ja ostoista 0,50 € + 3%.

PayPalilla ei ole kuukausimaksua, mutta jokaisesta ostosta peritään 4,4% + vaihteleva kiinteä maksu.

Verkko-osoite (domain)

Verkko-osoitteet (Domain, URL) ovat osotteita, jonka kautta asiakkaasi saavuttavat verkkokauppasi. Hinta on yleensä osotteille on noin 10 €/kk.

Hinnasto

Patakymppi

2990 €

 • Järjestämme kanssasi verkkotunnuksen sivullesi
 • Haluamasi estetiikka (värit + fontit + mahdollinen logo)
 • Yksikielinen (suomeksi tai englanniksi)
 • Chat-botti
 • 1-10 perussivua
 • 1-20 tuoteryhmää
 • 1-50 tuotteen lisäys
 • Tuotearvostelut
 • Verkkokaupan asetukset (verotus, maksutapa, toimitus)
 • Uutiskirje
 • PoS – Point of Sale -järjestelmä
 • Sosiaalinen media integraatio
 • Perus hakukoneoptimointi
 • Perus markkinointiasetukset

Verkkokauppa-jokeri

Alkaen

3000 €

 • Räätälöity teema
 • Koodinmuokkaukset (Liquid, HTML, CSS, Javascript)
 • Vanhan sivun sisällön ja/tai ulkonäön tuonti uuteen
 • Monikielisyys
 • Asiakasseuranta ja analysointi
 • Vaativat lisäosat (appsit)
 • Kaikki muut mahdolliset räätälöitävät ominaisuudet

Aloita myyntisi seuraava askel nyt

Laita meille viestiä haluamastasi paketistasi ja yrityksestäsi, niin järjestetään asiasta palaveri!